roscoeanstey93
@roscoeanstey93
پروفایل
ثبتنام شده: 3 سال، 10 ماه پیش
Cooking in a Tagine Pot
First, it’s essential to note that Tagine refers to each the cooking pot and the dish inside of it. The Tagine pot comes with a tall, cone-shaped lid that covers the wide and shallow base. In Moroccan tradition, Tagine pots are mostly made with unglazed clay or terra-cotta. Nevertheless, different countries produce them using other materials akin to cast iron, steel, or ceramic. Although the clay-made ones are more popular.
Tagine pots, like every other kitchen tool, comes in completely different sizes. Small dimension is suitable for 1 or 2 individuals while a medium dimension can serve a small family. Massive size is big sufficient to feed up to 6 folks or more.
The traditional heat supply for cooking Tagine is charcoal fire, as it slowly cooks the ingredients stuffed within the pot with the lid on top of it. The natural wood charcoal produces a scrumptious aroma while gradual cooking enhances the flavors. Tagine can be cooked at dwelling as well, and it can be either within the oven or on the stove.
Tips on how to Cook with a Tagine Pot?
The dish normally consists of vegetables, meat, chicken, and fish. When the dish is being cooked the steam rising from the ingredients is trapped into the lid. The moisture condensed on the lid drips back down into the dish, keeping the ingredients moist and tender.
The perfect thing about cooking a Tagine is that it requires very little effort. After all, the pot does all the work by slowly cooking the combination of meats, vegetables, and spices. Nevertheless, before using a Tagine as a cooking vessel, it’s extremely essential to observe some crucial steps to protect the pot from cracking due to the robust heat:
Rub the complete pot and its lid, both internally and externally, with olive oil.
Activate the oven, put the pot and the lid inside of it and switch the heat to one hundred fifty for an hour or two.
Flip off the oven and let the Tagine pot and the lid cool.
It’s higher to let the Tagine just like that for a number of hours or up to a day should you can wait. After that, you’re all set for a remarkable dish!
When laying the Tagine on a scorching surface, make positive that it’s not too hot. Make the heat low or at the very least medium and let the Tagine slowly and patiently be cooked. High temperature is dangerous to Tagines, particularly those made with clay. Too hot or too cold surfaces can make them crack. Don’t let the heat source come directly involved with the Tagine such because the robust flames of charcoal or wood fire, let the flames be as weak as potential, and lay the Tagine on something to separate them for a safer cooking method. When adding liquid reminiscent of water or oil for the sauce, make positive it’s not too scorching to protect the Tagine. When cooking on the stove, don’t forget to make use of gas/electric stove diffuser to protect your pot from cracking. Additionally, make sure to position the pot in a cold oven.
Should you loved this post and you would want to receive much more information relating to Tajine kopen generously visit our own internet site.
وب سایت: https://estriek.nl/collections/tajines/
انجمن ها
موضوع های ارسال شده: 0
پاسخ های ارسال شده: 0
نقش در انجمن: مشارکت کننده
محبوب ترین دسته ها
علاقه مندی های من
محبوب
شکارچی استایل
اخبار داغ
برنامه ها
طرز تهیه کیک شیفون انجل (فقط با سفیده بدون روغن)
کیک شیفون اَنجِل (فقط با سفیده)
(Angel Food Cake)
Anna Olson
کیک انجل نوعی کیک شیفون یا اسفنجی ست و تفاوت آن با انواع کیک های دیگر...
بیشترین دیدگاه
طرز تهیه سس پنیر (با تمام نکات و درصد مواد اولیه)
سس پنیر
(Cheese Sauce)
سرآشپز Thomas Joseph
سس پنیر یکی از #سس های خوشمزه، #آسان و در عین حال پرطرفداری ست که در انواع غذاهای #پنیری مانند...
اخبار داغ
باید خواند شود
غذاهای رژیمی
بیشتر
- All
- آنا اولسون
- اصول پایه آشپزی
- الا (آشپزی خانگی)
- انواع پنکیک
- انواع دسر
- انواع رسپی ها
- انواع وعده ها
- بایرون تالبوت (ساده اما خوشمزه)
- تاتیانا
- جما استفورد
- جما ویلسون (جما کاپ کیک)
- دنی اسپیز (سالم و لذیذ)
- رژیمی و لوکرب
- رسپی ملل
- رسپی های ترکیه
- رول و کلوچه
- سالاد ها
- سرآشپزها
- شیرین جات
- کوکی و بیسکوئیت
- کیک و مافین
- گیاهی و سالم
- ملل دیگر
- مواد پایه
- میان وعده (اسنک)
- ناتاشا (آشپزخانه من)
- نان جات
- نان ها
- نوشیدنی ها
- وعده اصلی (ناهار؛ شام)
- وعده جانبی (صبحانه؛ عصرانه)
وعده های سالم و گیاهی
بیشتر
- All
- آنا اولسون
- اصول پایه آشپزی
- الا (آشپزی خانگی)
- انواع پنکیک
- انواع دسر
- انواع رسپی ها
- انواع وعده ها
- بایرون تالبوت (ساده اما خوشمزه)
- تاتیانا
- جما استفورد
- جما ویلسون (جما کاپ کیک)
- دنی اسپیز (سالم و لذیذ)
- رژیمی و لوکرب
- رسپی ملل
- رسپی های ترکیه
- رول و کلوچه
- سالاد ها
- سرآشپزها
- شیرین جات
- کوکی و بیسکوئیت
- کیک و مافین
- گیاهی و سالم
- ملل دیگر
- مواد پایه
- میان وعده (اسنک)
- ناتاشا (آشپزخانه من)
- نان جات
- نان ها
- نوشیدنی ها
- وعده اصلی (ناهار؛ شام)
- وعده جانبی (صبحانه؛ عصرانه)