طرز تهیه کروسانت (در شکل و طعم متنوع)
کروسانت
Croissants
از رسپی های #ملل متعلق به کشور فرانسه؛ خمیر هزارلا یا همان پاف پیستری که ماده پایه کروسانت است لایه لایه و بسیار لطیف بوده و از دو بخش که در زبان فرانسه بِراژ و دِترام خوانده میشود تشکیل شده است.
بخش براژ یا همان ترکیب کره ای داخلی که باعث لایه لایه شدن خمیر میشود و دترام که بافت خمیری را به عهده دارد.
مواد لازم
برای بِراژ:
کره در دمای اتاق ۱/۴ ۱ پیمانه (۲۸۵ گرم)
برای دِترام:
آرد نان فانتزی ۱/۲ ۳ پیمانه (۵۲۵ گرم)
آب ۱ پیمانه
شیر ۱/۲ پیمانه
خمیرمایه فوری ۱/۴ ۲ ق چ (۸ گرم)
کره در دمای اتاق ۲ ق غ (۳۰ گرم)
شکر ۵ ق غ (۶۲ گرم)
نمک ۱/۴ ۱ ق چ
برای فیلینگ:
پنیر چدار مقداری
شکلات پخت و پز مقداری
پودر بادام ۲ ق غ
شکر ۱/۲ ۱ ق غ
کره در دمای اتاق ۲ ق چ
برای رومال:
تخم مرغ زده شده ۱ عدد
آب ۱ ق غ
طرز تهیه:
خمیر هزارلا
۱. برای تهیه خمیر شیر را به همراه آب در ظرفی ریخته و آرد، شکر و خمیرمایه را می افزاییم. کمی هم میزنیم تا خمیرمایه و مواد ترکیب شوند سپس نمک را اضافه میکنیم (تماس مستقیم نمک و خمیرمایه عملکرد آن را مختل میکند).
۲. پس از چند دقیقه ترکیب کردن مواد کره را به تدریج افزوده و چند دقیقه ورز میدهیم تا خمیری یکدست و الاستیک حاصل شود (براحتی پاره نشود).
۳. آن را به شکل تقریبی مربعی داخل سینی که چرب یا با کاغذ روغنی پوشانده شده قرار داده روی آن را میپوشانیم و برای ۹۰ دقیقه در دمای اتاق استراحت میدهیم.
۴. سپس خمیر را به مدت ۱ تا ۸ ساعت در یخچال قرار میدهیم (هر چه مدت استراحت بلندتر باشد طعم بیشتری ایجاد میشود).
۵. کره را نیز داخل قالبی به ابعاد ٢۰×٢۰ سانت که با پلاستیک یا سفلون پوشانده شده پهن و یکنواخت کرده و روی آن را مجددا با سلفون پوشانده حداقل به مدت یک ساعت در یخچال استراحت میدهیم تا خنک شود و خودش را بگیرد.
۶. برای سرهم کردن، خمیر را از یخچال خارج کرده روی سطح آرد پاشی شده به شکل مربعی به ابعاد ۳۵×۳۵ سانت پهن میکنیم.
۷. کره را مانند یک لوزی در وسط آن قرار داده خمیر را از هر ۴ طرف روی کره تا کرده و وردنه میکشیم و مستطیلی آن را پهن میکنیم (دقت کنید که کره و خمیر دارای نرمی یا سفتی مشابه باشند ممکن است نیاز باشد چند دقیقه زودتر کره را در دمای اتاق قرار دهید). خمیر را دوبار روی خودش تا کرده دوباره به سینی منتقل کرده روی آن را پوشانده و مجدد برای ۸-۱ ساعت در یخچال قرار میدهیم (دقت کنید که وردنه کشی همواره در راستای لبه های بسته خمیر و به طرف لبه های ابتدا و انتهای باز خمیر انجام میشود).
۸. برای بار آخر خمیر را از یخچال خارج کرده و پس از وردنه کشیدن و تا کردن اینبار خمیر را برای حداقل ۴ ساعت تا ۱۲ ساعت در یخچال استراحت میدهیم تا آماده استفاده شود.
فرم دهی به کروسان
۱. حدود ۵۰۰ گرم از خمیر را جدا کرده مابقی را به یخچال برمیگردانیم. خمیر را به شکل مستطیلی با ابعاد ۴۰×۳۰ سانتیمتر پهن کرده و آن را در راستای طول به دو نوار ۲۰ سانتی تقسیم میکنیم. هر نوار را به ۶ مثلث برش میزنیم.
۲. در ضلع کوتاه هر مثلث برشی ۲ سانتی ایجاد کرده خمیر را از پایین به سمت راس آن رول میکنیم (در حالیکه کمی راس را میکشیم).
۳. در صورت تمایل میتوان دو انتهای خمیر را بهم چسباند تا کروسان شکل انحنای بیشتری بگیرد. آنها را داخل سینی فری که چرب شده یا با کاغذ روغنی پوشیده شده قرار میدهیم بطوریکه از هر طرف حدود ۸-۷ سانتیمتر باهم فاصله داشته باشند. روی آنها را میپوشانیم و به مدت ۲ ساعت استراحت میدهیم.
۴. فر را با حرارت ۱۹۰ درجه سانتیگراد گرم کرده روی آنها را رومال زده و به مدت ۱۵ دقیقه میپزیم تا روی آنها طلایی شود.
۵. کروسان را میتوان ساده یا همراه با فیلینگ های مختلف مانند شکلات، انواع پنیر و بادام تهیه و سرو کرد.
۶. به منظور نگهداری بلندمدت کروسان، کافیست پس از شکل دهی به آن درون سینی فر مدتی در فریزر قرار دهید که خودش را بگیرد. آنها را بسته بندی کنید و حداقل ۳ ساعت قبل از پخت آنها را خارج کنید.
نوش جان
رسپی از صفحه
https://www.annaolson.ca/
ترجمه توسط: وبسایت چشیدنی
به این رسپی امتیاز دهید؛ نظر دهید و با اشتراک تصاویر دستپخت ها در پایین صفحه یکدیگر را از تجربیاتمان در اینباره بهره مند سازیم.
با سلام بعضی مرورگرها قادر به تشخیص ویدئوی مربوطه نیستند
لطف نمایید لینک ویدئوی آموزشی را هم در صفحه مربوطه قرار
دهید. آموزشهای شما بسیار بسیار مفید است.ممنون از زحمات شما
ممنونیم از اطف شما
اگر دقیق تر بفرمایید که با کدوم مرورگر مشکل داره بهتر میتونیم کمک کنیم